266 poze   53397 vizite

4 Viermi de faina - Mealworms -Tenebrio molitor

Viermii de faina pe care deseori ii gasim sub denumirea de Mealworms, sunt de fapt larvele provenite din specia de gandaci Tenebrio molitor. La fel ca si restul insectelor holometabole. trec prin 4 stadii de viata plecand de la stadiu de ou, larva, pupa si gandac. Larvele pot atinge dimensiuni intre 2 si 2.5cm , pe cand gandacii pot masura intre 1.25 si 1.8cm.
INTREBUINTARI
Viermii de faina sunt folositi in cele mai multe cazuri ca sursa de hrana pt diferite animale, cum ar fi pentru unele specii de reptile, tarantulelor, scorpionilor, pasarilor, chiar si ca momeala pt pesti. Acesti viermi sunt foarte bogati in proteine.
REPRODUCERE
O data ce au devenit adulti, gandacii se vor reproduce urmand ca femelele dupa cateva zile de la imperechere sa-si depuna ouale in substrat(de multe ori tarate). O femela poate depune pana la 500 oua, la o singura imperechere. Dupa o saptamana din oua vor iesi primele larve de Tenebrio molitor.
STADIUL DE LARVA
Ajunsi in stadiul de larva, viermii vor manca , vor creste si vor naparli in medie de 9-20 ori pana ce exoscheletul va fi prea mic urmand ulterior sa se transforme in pupa.
STADIUL DE PUPA
Un vierme de faina poate sta in stadiul de pupa intre 3 - 30 zile, depinzand de temperatura incubarii oualor. Cu cat temperatura este mai ridicata cu atat vor trece mai repede in urmatorul stadiu. Pupa la inceput va avea o culoare albicioasa urmand sa se mai inchida la culoare pe parcurs.
CRESTERE SI INTRETINERE
Viermii de faina pot fi crescuti si intretinuti relativ usor. Nu este nevoie de prea mult spatiu pt a-i reproduce. Este nevoie de o cutie de plastic mai adanca in care se va pune substratul(cel putin 10cm de substrat)care este format din tarate sau fulgi de cereale pisate marunt, acestea fiind si principala lor sursa de hrana . O data la 3-4zile trebuie sa li se ofere morcov, mar, cartof, acestea fiind de fapt sursa lor de apa. Cutia cu viermi ar trebui sa stea intr-un loc ferit de lumina si cat mai calduros pt ca viermii sa se poata dezvolta cat mai repede. Cand viermii vor intra in stadiul de pupa vor trebui separate de viermi pt a evita sa fie mancate de catre viermi. Cand nu va mai ramane nimic din acele taratze decat un praf nisipos, atunci e momentul ca substratul sa fie strecurat, separati viermii si schimbat. In cazul in care viermii sunt prea mici pt a fi strecurati, se mai poate adauga substrat peste cel ce trebuie schimbat astfel incat viemii cei mici vor creste si se vor putea strecura cu ajutorul unei site. Gandacii vor fi separati de pupe in alta cutie noua cu tarate, la fel ca si la larve, unde isi vor depune ouale.
Larve
Larve
Pupe
Pupe
Gandaci
Gandaci
24334625_HZOUONETT
24334625_HZOUONETT

Comentarii album • 9
dingo 22 februarie 2014  
Pentru cei care doresc sa-si extinda vanzarile,recomand un site de anunturi nou www.olea.ro daca va place dati si un like .Multa bafta!
Raportează
PROTEIN 26 mai 2013  
Buna ziua,
PROTEIN srl Galati produce si comerciaizeaza mini-mealworms,mealworms si superworms Tel.0768 058 561, e-mail newprotein@gmail.com
Raportează
exoticfarm 8 mai 2013  
Salut, ai viermi de vanzare?
Raportează
Piciorus 9 mai 2013  
NU!
Raportează
nelu68 11 mai 2012  
as dori sa cumpar o colonie de virmusi de tarate... cat costa stau in voluntari ilfov lanag bucuresti
Raportează
kJean 12 martie 2012  
aveti de vanzare?
Raportează
adiviscan 23 februarie 2011  
FOLOSESTI VIERMI PT HRANIREA PASARILOR?CUM?INVATAMA TE ROG SI PE MINE
Raportează
eugen2005 6 februarie 2012  
mi-ar place sa stiu si eu raspunsul
Raportează
Piciorus 7 februarie 2012  
Da! Se folosesc viermii drept supliment nutritiv pt pasari exotice gen amandine papagal, amandine spit, orezari, goulzi etc!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.